tiistai 14. huhtikuuta 2015

Agilityä ja 1vee synttärit

Eilen käytiin Maijan kanssa treenaamassa vähän aksaa! En olekaan Narin kanssa treenannut sitä juuri ollenkaan, Maija jonkin verran. Tehtiin jo neljän esteen rataa, melko hienosti meiltä molemmilta!

Ensin tehtiin helppoa, ensin yksi hyppy, sitten putki ja putken jälkeen toinen hyppy. Istutin Narin ensimmäisen esteen taakse ja menin itse putken suulle ja vedin sen putkeen. Minulla ensin oli jotain ihme ajatuskatkoja enkä käyttänyt putkeen käskyä, sanoin vaan tule? Eihän Nari silloin välttämättä mennyt putkeen ja se sen käskyn kuitenkin osaa. Noh, kun keskityin tähän, niin Nari meni hienosti putkeen, minulle tuli kauhea kiire ehtiä esteelle ennen Naria :D Se on niin nopea!! Maija oli kolmannen esteen takana palkkaamassa.
Tehtiin tätä muutamat kerrat. "Ratojen" välissä kun Maija antoi minulle vinkkejä ja neuvoja, Nari sooloili omiaan, se hyppi putken yli toiselle puolelle ja taas takaisin ja karkasi paikalta ja veti omia spurttejaan. Vaadittiin siltä tämän jälkeen istumista juttutuokioiden ajan ja pehko malttoi tosi hienosti, ei edes kitissyt mikä oli kyllä ihan ihmeellistä!

Tämän jälkeen vaikeutettiin hieman Narille ja helpotettiin minulle, eli meninkin putken puoleen väliin kutsumaan Naria. Sama homma, putkeen käsky ja pehko pinkoi hirveetä kyytiä.

Alla videota tästä.


Kun tämä sujui hienosti vaikeutettiin taas vähän ja putken jälkeen tulikin kaksi hyppyä. Maija oli jälleen palkkaamassa viimeisen esteen jälkeen, mutta Nari aika hyvin etsi jo minulta apua minne mennä, niin hieno pieni pehko <3

Maija sanoi, että Narista tulee todella nopea agility koira, että minä saan ihan oikeasti alkaa kehittämään kuntoani jotta pysyn sen perässä radalla :D Onneksi tässä nyt on vielä aikaa siihen...
Yksi vuotis kuvatkin piti ottaa (tai no päivää vaille 1vee), mutta se osoittautui jotenkin todella vaikeaksi agility tuokion jälkeen. Eihän se pehko osannut eikä malttanut seistä enää ollenkaan! Jonkinlaiset kuitenkin saatiin aikaan :)

Malleilun jälkeen Nari piti taukoa ja Maija treenaili vähän Naurun kanssa ja minä heittelin sille frisbeetä. Pian oli taas Narin vuoro. Opeteltiin takaakiertoa. Istutin Narin putken eteen, menin putken vasemmalle puolelle, kutsuin putken puolessa välissä sitä ja ohjasin esteelle. Kun Nari oli mennyt esteelle, pujahdin sen takaa sen oikealle puolelle ja ohjasin toiselle esteelle. Esteet olivat siis 90 asteen kulmassa. Maija oli jälleen palkkaamassa viimoisen esteen jälkeen. Ensin Nari oli ihan ihmeissään mitä tapahtuu, mutta kun se hiffasi homman, teki se sitä ihan leikiten. Muutama toisto vain ja se oli siinä, pentu tajusi. Fiksu likka!

Seuraavaksi treenattiin minun valsseja. Olen valssannut ennenkin Maijan Tapsa koiran kanssa. Valssista olen kuullut niin paljon, että se on hirveä ja vaikea ja mitähän vielä. Aina kun sitä aletaan treenaamaan, ajattelen "voi ei". Teen parit kokeilut ilman koiraa ja lopulta kutsun koiraa. Se tuntuu aina, että se menee ihan päin honkia, mutta Maija kehuu että valssi oli hieno. Ilmeisesti se tulee minulta sitten jotenkin luonnostaan vaikka tuntuukin niin vaikealta :D En tiedä.
Tehtiin siis näillä 90 asteen kulmassa olevilla kahdella esteellä. Istutettiin Nari ja kutsuin ja se teki mitä sen piti, Maija palkkasi taas toisen esteen jälkeen.

Hieno pehko pentunen!

Loppuun tehtiin vielä kontakteja pikku A:lla. Palkka A:n loppuun ja sitten juostiin Narin kanssa A:n yli ja Nari pysähtyi kontaktille syömään lihapullaa. Nari tykkää selvästi kontakteista ja Maija sanoi, että siitä tulee varmaan koira joka karkailee kontakteille. Kun palattiin A:n alkuun, ei Nari voinut tulla kanssani maan kautta, vaan halusi tulla A:n päällä kävellen :D Höpsö.

Ihan viimeiseksi kokeiltiin vielä rengas kerran molemmin päin. Ensin meni hienosti ja Nari hyppäsi renkaan ilman mtn ongelmaa. Toisella kerralla luotin siihen liikaa ja istutin kauemmas renkaasta ja olin itsekin kauempana vetämässä sitä renkaan läpi ja no ohihan se meni. Uusi yritys ja vedin kunnolla koiran renkaan läpi ja hienosti Nari hyppäsi. Niin taito pieni otus! Kyllä oli mamma ylpeä murustaan <3

Nämä olivat sitten niinko meidän ensimmäiset kunnon agility treenit :) Kotiin kun pääsin huomasin, että minulla on hieno mustelma toisessa käsivarressa. Nari saattoi hieman innostua ja leikkiä käsilläni. Mutta ei se haittaa, pääasia että koiralla ja ohjaajalla oli hauskaa!

Maija treenasi vielä Kidan ja sen jälkeen suunnattiin lenkille. Me ollaan alettu Narin kanssa hölkkäilemään ja käymään muutenkin pidempiä ja reipas tahtisempia lenkkejä, kun huomattiin että sen kunto on aika olematon. Hyvin huomasi miten pieni collie on kehittynyt vain muutamassa viikossa, se jaksoi paljon paremmin muiden mukana ja vasta ihan lenkin loppu metreillä alkoi keikuttelemaan peppuaan ravatessaan jota se tekee kun väsyy. Maija kehui, että selkeästi näkee että koiran kanssa on tehty nyt enemmän. Tuli hyvä mieli :)
Nyt olen tietenkin kipeä, joten lenkit on aika minimaalisia, mutta jahka tervehdyn niin jatkuu taas :)

Tänään oli se päivä kun minun pienestä kasvoi iso tyttö (melkein) kun se täytti vuoden! Nari ottaa juhlat aika lunkisti, mutta niinhän se nyt ottaa oikeastaan kaiken.

Ylpeä mamma teki kakunkin :)Yritin muotoilla kakkuun raejuustosta ykkösen, mutta ei se kovin selvä ollut :D Noh, kelpasi kuitenkin ja kaikki meni reippaasti parempiin suihin!

Nari on ollut viime aikoina vähän huono syömään. Liha uppoaa yleensä, nappulat ei uponneet yhdessä kohtaa ollenkaan ja se paastosi parhaillaan kaksi vuorokautta. Nyt nappulat syödään kun laitan ne aktivointipalloon ja Nari saa sitä pyöritellä ja tehdä töitä ruokansa eteen. Ilmeisesti nappulat vaan on tylsiä kupista :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti