perjantai 24. lokakuuta 2014

Lenkkejä ja paimennusta

Paljon on tapahtunut, olisi ollut aiheita kirjoittaa blogiin enemmän kuin tavallisesti, mutta kaksijalkainen on ollut hyvin laiska, eikä ole jaksanut mitään... Joten nyt sitten kerrotaan, mitä ollaan touhuttu.

Viime viikolla oli syysloma. Ihanaa, vaikkakin minä olin itse joka päivä menossa, yhtenä päivänä sain vain olla kotona, muina päivinä oli jotain menoa. Huhhuh!
Maanantain ja tiistain olin töissä, joten Narilla oli tylsät päivät kotona. Keskiviikkona oli se lepopäivä. Me vaan löhöttiin kotona eikä tehty yhtään mitään! Ihanan rentouttavaa.

Torstaina käytiin kaverini kanssa metsässä reilu tunnin lenkki. Nari sai olla irti ja voi että sillä oli hauskaa :) Ihmisiä ja koiria näkyi, mutta Nari totteli tosi hienosti ja tuli luokse kun kutsuin, vaikka kerrankin kaksi ihmistä pääsi yllättämään meidät ja olivat jo todella lähellä Naria. Silti se tuli heti luokse kun kutsuin, ei epäröinyt hetkeäkään. Melko hieno lapsi <3Lenkin jälkeen kävin pikaisesti kaupassa ja pian Maija saapuikin Naurun kanssa. Matkattiin rannalle lenkille. Tai no, me lähinnä seisoskeltiin paikoillamme, kun koirat riehuivat keskenään.
Narikin oppi laittamaan Naurulle vastaan. Naurun lenkit ovat alkaneet olemaan jo rajumpia, kun Nari ei olekaan enää vauva ja Nari on lähinnä vaan maannut maassa kun vähän pelottanut. Mutta nytpä tyttö pisti vastaan! Se irvisti ja näykki ilmaa ja Naurua ja ne leikkivät ihan tosissaan. Voi juku niillä oli hauskaa!


Maijan ottamia kuvia yllä.

Nähtiin ihania keltaisia vaahteranlehtiä kasa puun alla ja miltein yhteen ääneen Maijan kanssa huudahdettiin että syksykuvia!!!

Muruset

Heittelin Naurulle lehtiä, voi että se loikki!

Maijan ottamia kuvia yllä. Maijan blogista, http://wipoe.blogspot.fi/2014/10/laja-syyskuvia.html löytyy upeita kuvia Naurun loikista. Mainio eläin!
Koitin Narillekin heittää lehtiä, mutta se vaan seisoi paikoillaan lehtisateen laskeutuessa sen päälle... Ehkä se joskus tajuaa ottaa niitä kiinni?Maija kuvannut myös yllä olevat kuvat. Oli hämärä päivä, joten eihän minun kamerani olisi pysynyt perässä, joten en edes viitsinyt kamalasti yrittää. Pari kuvaa sain kuitenkin napattua:
Maija kiipesi puuhun saadakseen kivoja kuia tytöistä :) Mitä sitä ei tekisi valokuvauksen eteen!

Lenkin jälkeen Maija ja Nauru tulivat meille ja me katsottiin Maijan kanssa leffaa ja herkuteltiin ja Maija leikkasi minun hiukseni. Koirat painivat vielä aikansa, kunnes lopulta nukahtivat. Rankka päivä taisi olla molemmille :)

Viime viikon perjantaina matkattiin kaverini, hänen Samu seropinsa ja kuukauden ikäisen vauvansa kanssa lenkille. Oli ihana päivä, aurinko paistoi ja oli pieni pakkanen. Niin ihana lenkkisää.
Nari ei taaskaan välittänyt vaunuista mitään vaan kulki mukavasti vierellä. Reilu 5km käveltiin ja sen jälkeen koirat saivat riehua pihalla, jonka jälkeen mentiin vielä sisälle ja koirat riehuivat sielläkin.

Sunnuntaina herättiin aamulla puoli viideltä ja ajeltiin Vihtiin kasvattajan luokse. Lastattiin Nari ja sen Leevi veli ja Unna sisko autoon ja ajeltiin Somerolle. Oli paimennuspäivä!
Hieman fiilistä latisti kylmä, tuulinen ja sateinen sää. Itse en tietenkään tajunnut ottaa vaihtovaatteita mukaan, enkä edes kumisaappaita! Olin niin märkä niin märkä ja palelin ihan hirveästi. Enkä tullut edes kipeäksi, uskomatonta!
Paimennus oli kuitenkin kivaa. Kolme kertaa käytiin pyöröaitauksessa lampaiden kanssa. Ensimmäisellä kerralla Nari keskittyi ensin syömään lampaan kakkaa, nom nom, mutta keskittyi sen jälkeen hienosti lampaisiin. Lopulta jopa haukahti ja yritti vähän ajaa lampaita. Ensimmäinen kerta lopetettiin siihen.
Toisella kerralla ei kakalle uhrattu enää aikaa, vaan mentiin reippaasti lampaiden perässä. Nari oli irti, liina tuli vaan perässä mukana. Nari oli hyvin innoissaan lampaista ja juoksi niiden perässä ja haukkuikin vähän.
Kolmas kerta oli jo menestys. Nari joutui tekemään vähän itsenäisemmin jo töitä ja minäkin sain liikkua kunnolla siellä liejussa, kun piti yrittää pysyä lampaiden vierellä. Yksi lampaista eksyi laumasta ja Nari jahtasi sitä ihan tosissaan ja koitti saada takaisin laumaan. Lammas vaan sattui olemaan todellinen puupää, eikä suostunut palaamaan laumaan. Mutta Nari syttyi todella, se selvästi nautti hommasta ja päätin että ehdottomasti pääsee uudestaankin paimentamaan. Sillä oli niin kivaa ja se oli niin väsynyt seuraavana päivänä.
Kuvia ei valitettavasti ole, kun eipä siellä hämärässä sateessa kamera pysynyt mitenkään perässä... Ensi kerralla sitten ;D

Tällä viikolla keskiviikkona oli taas oikein toimintapäivä. Ensin mentiin taas kaverini ja hänen Samu seropin ja vauvan kanssa lenkille. Käveltiin melkein 8km lenkki! Nari ei ole koskaan kävellyt niin pitkää lenkkiä, mutta hienosti se jaksoi. Välillä kyllä katsoi minua epäuskoisesti, että eikö tämä koskaan lopu? :D

Tämän jälkeen matkattiin Vantaalle ja mentiin Maijan kanssa treenaamaan tokoa.
Nari teki ensin vähän ruutua Maijan ja minun avustuksella, ihan hirmu pätevästi tekikin! Hieno likka. Tämän jälkeen harjoiteltiin seuraamista imuttamalla ja sekin sujui oikein mukavasti. Opeteltiin myös katsekontaktin pitoa kun Nari oli sivulla, siinä on vielä vähän opettelemista, mutta kyllä se siitä. Narilla oli hieman huono päivä ja se lähti vaeltelemaan kesken kaiken omiaan. Maija torui minua, etten saa antaa Narin lähteä tollai, että kun ollaan töissä, ni ollaan töissä. Joten tätä saan minä vuorostani treenata ;D
Kokeiltiin häiriössä työskentelyä, Maija otti Kidan ja teki tämän kanssa ruutua ja seuruuta ja mitä nyt tekivätkään ja minä koitin saada Naria samalla töihin. Tehtiin seuruuta, sivulla oloa ja paikkamakuuta harjoiteltiin. Välillä leikittiin ja taas tehtiin töitä. Osan ajasta Nari jaksoi keskittyä, mutta katseli välillä myös Kidaa, eikä malttanut mitään muuta. Joten häiriötreenejä lisää!
Seuraavaksi Maija treenasi Naurua ja Nari oli puussa sidottuna. Minä toimin kuvaajana. Tämän jälkeen uudelleen treenattiin Kidaa ja kuvasin.
Lopulta Maija treenasi Taraa ja minä treenasin Narin kanssa samalla. Tehtiin parit ruudut ihan kahdestaan ja Narilla on kyllä hirmu vauhti ruudulle, mahtavaa! Seuruuta tehtiin myös ja sivulla oloa, sekä paikkamakuuta. Paikkamakuussa on eniten ongelmia, kun istuminen olisi paljon kivempaa. Mutta treeniä treeniä, hyvä siitä tulee :) Olen kuitenkin kovin ylpeä jo pienestä. Niin hieno pehkolapsi <3

Nyt ei olekaan muuta ihmeellistä suunniteltu, kuin että lemmikkimessuille ollaan menossa. Nari pääsee pentukehään kisaamaan, saa nähdä miten pieni suoriutuu. Mammalla alkaa jo vähän jännitys näkymään, pahenee vaan koko ajan, odottakaapas sit millainen se on näyttelypäivänä ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti